Čačak:
 
 
web mail       Serbian

University of Kragujevac
Faculty of Agronomy in Čačak

Vesna Djurovic
E-mail
: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Телефон: 032 303 400 

 

Лични подаци

Рођена 06.05.1985. године у Ужицу. Држављанин је Републике Србије, српске националности.

 

Образовање

Основну школу и Гимназију завршила је у Ивањици.

Основне академске студије уписала је школске 2004/2005. године на Пољопривредном факултету, Универзитета у Београду, на Катедри за прехрамбену технологију, смер Прехрамбена технологија биљних производа и исте завршила 2009. године, са просечном оценом 9.08.

Докторске академске студије на Агрономском факултету у Чачку, уписала је школске 2014/2015. године. Успешно је положила све испите предвиђене Планом и програмом докторских академских студија са просечном оценом 9.67.

Докторску дисертацију под називом „Антибактеријска и фитохемијска својства пшеничних клијанаца и њихов утицај на квалитет кекса“ одбранила је 10.09.2021. године и стекла академски назив доктор биотехничких наука.

Служи се енглеским језиком.

 

Запослења и Академска каријера

У период од од 01.06.2011‒30.11.2012. године радила је на пројекту „Ариљска малина“ у Иновационом центру за пољопривреду у Ариљу као QMS менаџер.

Од 1. априла 2015. године засновала је радни однос на Агрономском факултету у Чачку, на радном месту сарадник на пројекту под називом „Изучавање генетичке основе побољшања приноса и квалитета стрних жита у различитим агроеколошким условима - ТР 31092“ финансираном од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

У звање истраживач приправник у области биотехничких наука на Агрономском факултету у Чачку изабрана је 27.05.2016. године.

У звање истраживач сарадник у научној области биотехничких наука, ужа научна област Микробиологија на Агрономском факултету у Чачку изабрана је 11.02.2021. године.

У школским 2014/2015 до 2020/2021. годинама, Весна Ђуровић је учествовала у реализацији лабораторијских и теоријских вежби из предмета Микробиологија, студентима II године Основних академских студија на смеровима: Општа агрономија, Прехрамбена технологија, Воћарство и виноградарство и студентима I године Основних академских студија смера Зоотехника од школске 2014/2015 до 2019/2020. Од 2017/2018 до 2020/2021. године учествовала је у реализацији лабораторијских и теоријских вежби из предмета Индустријска микробиологија, студентима III године смера Прехрамбена технологија.

Сарадник је за вежбе из предмета Микроорганизми и алтернативна пољопривреда на смеровима Општа агрономија и Воћарство и виноградарство, као и на предмету Микробиологија хране на смеру Прехрамбена технологија. На Mастер академским студијама смера Прехрамбена технологија садрадник је за вежбе из предмета Технологија микробиолошке производње и Санитарна микробиологија, и на смеру Агрономија на предмету Еколошка микробиологија.

У оквиру програма MUSA (Mobilitŕ Universitaria Sport e Alimentazione) и MOBIS (Mobilitŕ Incoming Studio) Весна Ђуровић је била стипендиста Апулија Региона (Transnational Mobility Actions of the Universities in the Apulia Region) и као ERASMUS+ студент боравила је у Фођи (Universitа degli Studi di Foggia - Dipartimento di Scienze Agrarie, degli Alimenti e dell'Ambiente, Foggia - Department of the Agricultural, Food and Environmental Sciences, University of Foggia) у летњем семестру 2017/18. академске године. Током 5 месеци ERASMUS+ програма, прошла је практичну обуку у Лабораторији за индустријску микробиологију на Департману за пољопривреду, храну и екологију (Laboratory of Industrial Microbiology, Department of Agricultural, Food and Environmental Sciences, University of Foggia). Практична обука је укључивала конвенционалне и молекуларне микробиолошке методе: изолација и идентификација различитих сојева бактерија; екстракција ДНК применом различитих метода; квантификација ДНК помоћу Nano drop анализа; PCR метода, електрофореза.

У периоду од 05.07.2021. до 09.07.2021. године била је учесник на International CEEPUS Summer School: „Importance of Agriculture in Slavonija“ у Осијеку у Хрватској.

 

Научна делатност

Учешће на пројектима

- научно-истраживачки пројекат: „Изучавање генетичке основе побољшања приноса и квалитета стрних жита у различитим еколошким условима" - ТР 31092, финансиран од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја РС;

- стручно-апликативни пројекат: Органска производња шампињона уз примену нових врста покривних супстрата”, финансиран од стране Фонда за иновациону делатност Републике Србије и привредног друштва "Шампињони Траде" доо. из Горњег Милановца, кроз иновациони ваучер ИД 618.

- пројекат билатералне научне и технолошке сарадње: „Understanding plant-mediated interactions between two major maize pests of Eastern Europe - From phytochemical patterns to management recommendations“, SCOPES project. (2014-2017) Ев. бр.: Project No. IZ73Z0_152613/1.

- у 2017. години била је заменик ментора кординатора пројекта Агро бизнис инкубатор – смањење незапослености младих, носилац пројекта је Центар за децу и омладину Врњачка бања, пројекат је подржан од Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Србији.

 

Из резултата досадашњег научно-истраживачког рада проистекао је већи број научних радова и саопштења.

 

Публикације (List of Publications)