Čačak:
 
 
web mail       Serbian

University of Kragujevac
Faculty of Agronomy in Čačak

 

Обавештење о одржавању обуке за коришћење портала еНаука за истраживаче

 

Поштовани,

Министарство науке, технолошког развоја и иновација у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије је у претходном периоду интензивно спроводило активности у циљу успостављања система еНаука.

Почевши од  јуна месеца, о чему сте благовремено информисани и кроз дописе Министарства, јавни портал еНаука је доступан свим истраживачима који имају активан статус (важеће научно, истраживачко односно еквивалентно наставно и сарадничко звање у делокругу високог образовања), ангажовани су на научноистраживачкој организацији, односно испуњавају услове да буду претходно уписани у Регистар истраживача у складу са одредбама Закона о науци и истраживањима Поменути истраживачи увелико могу уредити своје профиле користећи припадајуће функционалности на јавном порталу еНаука, што је до сада започело или и у целости учинило 9500 истраживача. Све детаљне инфромације, упутства и видео материјали који се односе на коришћење јавног портала доступни су на линку https://enauka.gov.rs/regres/#/home

Овим путем вас обавештавамо да ће Министарство реализовати онлајн обуку путем Zoom платформе намењену истраживачима, на тему коришћења портала еНаука (функционално-технички аспект портала из корисничке улоге истраживача).

Фукнционалности које ће бити обрађене на обуци:

  • Начин логовања истраживача на портал
  • Садржај профила истраживача
  • Елементи које истраживач уређује
  • Повлачење података о резулататима из ORCID, CrossRef-a, Картона научних радника Војводине и других спољних извора.

Имајући у виду број истраживача, обука (истоветна) у трајању од 45 минута, биће реализована у два термина, и то:

среда, 13.12.2023.године са почетком у 11 часова

               линк за регистрацију и праћење обуке:

  ZOOM регистрација

   YouTube live stream

 

понедељак, 18.12. 2023. године са почетком у 11 часова

               линк за регистрацију и праћење обуке:

   ZOOM регистрација

   YouTube live stream

Препорука организатора је да се регистрација за обуке изврши благовремено, а најкасније 24 часа пре термина одржавања обуке за који сте се определили. Праћење обуке ће бити омогућено и путем live stream-a у периоду трајања, о чему ћете бити информисани и приликом саме регистрације. Додатно, видео снимци обука биће објављени и на порталу еНаука у складу са досадашњом праксом.