Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

ivan_glisic


E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ili Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Телефон: 032 303 400

 

Лични подаци

Иван (Петар) Глишић је рођен 27. јуна 1974. године у Чачку. Држављанин је Републике Србије, ожењен је и отац троје деце. Живи са породицом у Горњој Горевници код Чачка.

 

Образовање

Основну школу „Степа Степановић“ у Горњој Горевници и Гимназију у Чачку (смер Природно-математички) завршио је са одличним успехом за шта је награђиван Дипломом Вук Караџић. На Агрономском факултету у Чачку дипломирао је 1998. године са просечном оценом 9,47 и одбраном дипломског рада из Специјалног воћарства.

Последипломске студије, смер Помологија, уписао је на Агрономском факултету у Чачку и до марта 2003. године положио све испите предвиђене планом и програмом. Магистрирао је 8. јула 2004. године. Наслов Магистарског рада: „Утицај органо-минералних ђубрива и агрозела на вегетативни раст и родност купине“.

Докторску дисертацију одбранио је 12. јула 2012. године на Агрономском факултету у Чачку. Наслов Докторске дисертације: „Помотехничке специфичности шљиве гајене у густој садњи“.

 

Запослење

Од 1998. до 2001. године као стипендиста Министарства за науку и развој Републике Србије ангажован је Агрономском факултету у Чачку.

Од 1. 09. 2001. године запослен је на Агрономском факултету у Чачку на радном месту и у звању асистент – приправник за предмет Специјално воћарство, а од 14. 12. 2004. године у звању и на радном месту Асистент за ужу научну област Воћарство.

Од 13. 02. 2013. године Одлуком стручног већа за техничко-технолошке науке Универзитета у Крагујевцу изабран је у звање Доцента за ужу научну област воћарство на Агрономском факултету у Чачку (предавач на предметима Пројектовање и подизање засада и Помотехника, као и демонстратор вежби на предмету Специјално воћарство).

Од 14. 03. 2018. године Одлуком стручног већа за техничко-технолошке науке Универзитета у Крагујевцу реизабран је у звање Доцента за ужу научну област воћарство на Агрономском факултету у Чачку.

Од 14. 07. 2021. године Одлуком стручног већа за техничко-технолошке науке Универзитета у Крагујевцу изабран је у звање Ванредни професор за ужу научну област воћарство на Агрономском факултету у Чачку.

 

Остало

У периоду од 2013. до 2017. године био је Продекан на Агрономском факултету у Чачку.

У периоду од 2017-2018. године био Руководилац Пројекта "Унапређење трансфера знања ради добијања безбедних и конкурентних производа", финансираног од стране Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Србије.

Одржао је већи број предавања и обука за пољопривредне произвођаче - воћаре у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори

До сада је објавио 160 библиографских јединица од чега 120 радова штампаних у целини, а 40 као абстракти. Од тога је 27 радова публиковано у часописима са импакт фактором из групе М20.

Коаутор је Монографије "Јагодасто воће - технологија гајења, заштите и прераде", издате 2020. године.

Први је аутор Уџбеника са практикумом "Пројектовање и подизање засада", издатог 2020. године.

Коаутор је Монографије "Шљива - технологија гајења", издате 2021. године.

 

Публикације (List of Publications)