Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

Marko Petkovic

 

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Телефон: 032 303 400


Лични подаци

Рођен 28.10.1981. године у Параћину.

 

Oбразовање

Основну и средњу школу завршио је у Параћину. Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду (смер угљено-хидратна храна) завршио је 2006. године. Докторирао је на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду 2012. године и стекао научни назив Доктор наука – технолошко инжењерство. Говори енглески језик.

 

Запослења

2006 – 2016. Сарадник за развој и вођа развоја у индустријској производњи хране

2016 – 2017. Висока технолошка школа струковних студија Аранђеловац, Професор струковних студија за прехрамбену технологију

2017 – 2022. Агрономски факултет Чачак, Доцент за ужу научну област Технологија биљних сировина

2022 – 2027. Агрономски факултет Чачак, Ванредни професор за ужу научну област Технологија биљних сировина

 

Академска каријера

  • Висока технолошка школа струковних студија у Аранђеловцу, од 2016. до 2017. изабран је у звање Професор струковних студија за ужу научну област Прехрамбена технологија.

  • Агрономски факултет у Чачку, Универзитет у Крагујевцу – од 2017. до 2027., изабран је у звање Ванредни професор за ужу научну област Технологија биљних сировина.

  

Публикације (List of Publications)

 

Аутор је уџбеника „Адитиви у прехрамбеној индустрији“, практикума „Технологија чоколаде и какао производа“, поглавља Монографије „Здравија храна – Дизајн и развој намирница са побољшаним функционалним и нутритивним својствима“, поглавља у литератури „Vertical Greenhouses Agro-technology: Solution Toward Environmental Problems“ и „Alternatives for Sugar Replacement in Food Technology: Formulating and Processing Key Aspects“, патента и два техничка решења. Такође, аутор је више од 50 научних и стручних радова.

 

Књига предмета

Р.Б.

Ознака предмета

Назив предмета

Вид наставе

Назив студијског програма

Врста студија (ОСС,ССС, ОАС, МСС, МАС, САС)

1.

ТИ4

Складиштење зрнастих производа

Предавања и вежбе

Прехрамбена технологија

ОАС

2.

ТИ16

Адитиви у прехрамбеној индустрији

Предавања и вежбе

Прехрамбена технологија

ОАС

3.

TД6

Технологија хлеба, пекарских и тестеничарских производа

Предавања и вежбе

Прехрамбена технологија

ОАС

4.

ТИ23

Технологија чоколадних и какао производа

Предавања и вежбе

Прехрамбена технологија

ОАС

5.

ТИ24

Технологија брашнено-кондиторских производа

Предавања и вежбе

Прехрамбена технологија

ОАС

6.

ТП1

Стручна пракса

 

Прехрамбена технологија

МАС

7.

МТП1

Виши курс технологије кондиторских производа

Предавање и вежбе

Прехрамбена технологија

МАС

8.

МТП1

Стручна пракса

 

Прехрамбена технологија

МАС