E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
Телефон: 032 303 400
Лични подаци
Рођен 28.10.1981. године у Параћину.
Oбразовање
Основну и средњу школу завршио је у Параћину. Технолошки факултет Универзитета у Новом Саду (смер угљено-хидратна храна) завршио је 2006. године. Докторирао је на Технолошком факултету Универзитета у Новом Саду 2012. године и стекао научни назив Доктор наука – технолошко инжењерство. Говори енглески језик.
Запослења
2006 – 2016. Сарадник за развој и вођа развоја у индустријској производњи хране
2016 – 2017. Висока технолошка школа струковних студија Аранђеловац, Професор струковних студија за прехрамбену технологију
2017 – 2022. Агрономски факултет Чачак, Доцент за ужу научну област Технологија биљних сировина
2022 – 2027. Агрономски факултет Чачак, Ванредни професор за ужу научну област Технологија биљних сировина
Академска каријера
-
Висока технолошка школа струковних студија у Аранђеловцу, од 2016. до 2017. изабран је у звање Професор струковних студија за ужу научну област Прехрамбена технологија.
-
Агрономски факултет у Чачку, Универзитет у Крагујевцу – од 2017. до 2027., изабран је у звање Ванредни професор за ужу научну област Технологија биљних сировина.
Публикације (List of Publications)
Аутор је уџбеника „Адитиви у прехрамбеној индустрији“, практикума „Технологија чоколаде и какао производа“, поглавља Монографије „Здравија храна – Дизајн и развој намирница са побољшаним функционалним и нутритивним својствима“, поглавља у литератури „Vertical Greenhouses Agro-technology: Solution Toward Environmental Problems“ и „Alternatives for Sugar Replacement in Food Technology: Formulating and Processing Key Aspects“, патента и два техничка решења. Такође, аутор је више од 50 научних и стручних радова.
Књига предмета
Р.Б. |
Ознака предмета |
Назив предмета |
Вид наставе |
Назив студијског програма |
Врста студија (ОСС,ССС, ОАС, МСС, МАС, САС) |
1. |
ТИ4 |
Складиштење зрнастих производа |
Предавања и вежбе |
Прехрамбена технологија |
ОАС |
2. |
ТИ16 |
Адитиви у прехрамбеној индустрији |
Предавања и вежбе |
Прехрамбена технологија |
ОАС |
3. |
TД6 |
Технологија хлеба, пекарских и тестеничарских производа |
Предавања и вежбе |
Прехрамбена технологија |
ОАС |
4. |
ТИ23 |
Технологија чоколадних и какао производа |
Предавања и вежбе |
Прехрамбена технологија |
ОАС |
5. |
ТИ24 |
Технологија брашнено-кондиторских производа |
Предавања и вежбе |
Прехрамбена технологија |
ОАС |
6. |
ТП1 |
Стручна пракса |
Прехрамбена технологија |
МАС |
|
7. |
МТП1 |
Виши курс технологије кондиторских производа |
Предавање и вежбе |
Прехрамбена технологија |
МАС |
8. |
МТП1 |
Стручна пракса |
Прехрамбена технологија |
МАС |