Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Дана 28. априла 2023. године организован је Фестивал науке ,,Дај(т)е се на знање“, једанаести пут. Учествовале су образовне институције окупљене око јединствене идеје – популаризације науке.

Модернизација у свету високог образовања представљена је презентацијама факултета Универзитета у Крагујевцу:_Агрономски факултет у Чачку, Факултет техничких наука из Чачка, ПМФ, Факултет инжењерских наука и Економски факултет. Учестовали су и Технолошки факултета из Лесковца, Географски факултета из Београда и Природњачки центар из Свилајнца.

Фестивал је осмишљен као симбиоза реализације теоријских и стечених практичних знања. Овог дана су учионице Прве крагујевачке гимназије и простор Парка науке били претворени у лабораторије у којима су се реализовали различити експерименти и одржана предавања на тему циркуларне економије и различитих научних области.

Фестивалу су присуствовали ученици Прве крагујевачке гимназије, средњошколци из Економске школе, Средње стручне школе и основци школе Трећи крагујевачки батаљон из Крагујевца, са наставницима.

Срдачно се захваљујемо домаћинима Фестивала, на челу са директорком Прве крагујевачке гимназије госпођом Славицом Марковић.

Фотографије >>>>

 Kg sl 01

 Kg sl 02