Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

      Поштоване колегинице и колеге студенти,

      У складу са дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) Републике Србије од 5 маја 2020. године, који је истакнут на сајту Факултета, обавештавамо Вас о одлукама управе Агрономског факултета, у вези спровођења активности на успешној реализацији априлског испитног рока и завршетка пролећног семестра школске 2019/2020. године.

      Пријављивање за полагање испита у априлском року почиње одмах по објављивању овог обавештења, и траје до 11.05.2020. године до 10 часова.

      Пре него што пријавите испите, погледајте измењени распоред полагања испита за априлски рок, који је објављен на сајту Факултета. ИСПИТИ ЋЕ БИТИ ОБАВЉАНИ У ПЕРИОДУ ОД 18. маја до 27. маја 2020. године, са почетком у 11 часова.

      Пријављивање испита ће се вршити слањем мејла студентској служби (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.). У мејлу је поребно да студент ОБАВЕЗНО наведе: пуно име и презиме, број индекса, студијски програм, година студија, списак предмета које жели полагати, као и да ли је станар Студентског дома у Чачку. На дан полагања испита (бар 1 час пре) предати студентској служби регуларну пријаву (и за самофинансирајуће студенте доказ о уплати за полагање испита). Информација о броју студената који ће током маја 2020. године боравити у студентском дому биће благовремено прослеђена Студентском центру у Чачку, уколико студент у пријави благовремено достави овај податак.

      Услед специфичности ситуације у којој ће се априлски испитни рок одвијати, учинили смо све да заштитимо здравље свих нас, као и интересе студената, и да им одређеним мерама олакшамо успешан наставак и завршетак школске године. Студентима ће у априлском року бити могуће да полажу само испите из јесењег семестра (које су већ одслушали). У једном дану студент може полагати само један испит. За студенте који су уписали Факултет по старом Закону (пре 2005. године), а који желе да полажу неки испит у априлском року, уколико тај испит није истакнут на распореду за полагање испита, студентска служба ће у сарадњи са продеканом одмах одговорити мејлом, и јавно објавити термин за полагање тог испита, на сајту и огласној табли Факултета.

      Испити ће бити реализовани у згради Факултета, у складу са свим мерама обухваћеним општим упутством за примену обавезних превентивних мера током трајања пандемије covid19, које очекујемо. До тада, студенти и запослени на Факултету не могу ући у зграду без заштитне маске и рукавица, дезинфекције руку (рукавица) 70% алкохолом на самом улазу у просторије Факултета, и мора се поштовати “социјална дистанца” од 2 m.

      Јунски и јулски испитни рок школске 2019/2020. године ће се реализовати у терминима који су већ објављени и јавно доступни, како на сајту Факултета тако и на огласној табли. За предмете одслушане током пролећног семестра, од предиспитних обавеза ЈЕДИНО ће бити обавезни обједињени колоквијуми или колоквијуми који нису рађени услед ванредног стања.

      Информација о овери пролећног семестра школске 2019/2020. године ће бити објављена на сајту Факултета 12. маја 2020. године. Добијање потписа и овера семестра ће се обавити током 4 дана (нпр. понедељак прва година, уторак – друга година...). Сматрамо да је најбезбедније да се овера обави у координацији са представницима Студентског парламента. Један студент би прикупио индексе од свих студената са своје године, и однео их код предметних професора на потпис, а професори би били у обавези да у договорени дан и време буду у својим кабинетима. Студенти ће добити максималан број поена за предиспитне обавезе (семинарски радови, похађање наставе, тестови) од почетка ванредног стања, тј. семестар ће бити оверен безусловно.

      Уколико неко од студената не буде у прилици да прикупи све потписе до краја маја 2020, неопходно је да до септембра 2020. године (уписа године) прикупи у индексу све потписе.

      За самофинансирајуће студенте (којима је уплата рата школарине била обустављена током ванредног стања), накнадно ће бити објављена информација око уплата (тек након добијања обавештења – инструкција) од стране ресорног Министарства или Универзитета у Крагујевцу.

      Све наведене активности ће бити у јакој вези са дешавањима на терену у вези са пандемијом вирусом covid19. У случају промена, студенти и запослени ће бити правовремено обавештени.

      Измењени распоред полагања испита за априлски рок >>>>

 

      У Чачку, 07.05.2020. године                                                                                                                  Декан

                                                                                                                                                     Проф. др Томо Милошевић, с.р.