Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

DAAD-ов program RISE Worldwide 2020 по једанаести пут пружа шансу српским универзитетима да се умреже са колегама из Немачке.

Током ових 10 година више од 2000 студената из Немачке је обављало праксу као истраживачки асистенти широм света.

Овај програм функционише тако што стране/српске истраживачке групе, лабораторије и докторанди могу да аплицирају да угосте веома мотивисаног и квалификованог студента из Немачке који ће асистирати у истраживању, лабораторијском раду и писању пројеката. Немачки студенти су из области биологије, хемије, физике, инжењеринга, earth sciences (заштита животне средине, пољопривреда, екологија..и сродне науке) и добијају DAAD стипендију која им покрива трошкове пута и  боравка у страним земљама / у Србији.

Страни /наши универзитети такође могу да профитирају од овог програма јер добијају асистента за њихов истраживачки пројекат, али и преко немачких студената и приступ немачком образовном систему и контакт са менторима студената у Немачкој.

Овај програм је такође и шанса за успостављање међуакадемске сарадње са немачким универзитетима или интензиварање већ постојећих мрежа.

Више информација о програму >>>>