Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Milan CupricРуководилац Групе за производњу и тржиште ратарских производа у Сектору за пољопривредну политику Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде

„Високи стандарди, узори и знање које сам понео са Агрономског факултета у Чачку били су више него довољни за све стручне изазове који су ми током каријере постављени. Препоручујем свим младим људима жељним да се даље усавршавају и суоче са новим изазовима у животу, да на Агрономском факултету стекну диплому која вреди, а поред тога да се друже, забаве и створе пријатељства за цео живот“.

„Рођен сам 10.11.1969. године у Крагујевцу, одрастао у Книћу. Средњу ветеринарску школу завршио у Свилајнцу. Уписао сам Агрономски факултет у Чачку1992. године, у тешком периоду кризе у друштву и велике инфлације, а имао сам испред себе велики изазов и нови почетак. Колико год да је тада било тешко, сада када се сетим периода студирања, буди ми позитивне емоције. Студирање није само напорно учење, мада јесте и то, већ и занимљив студентски живот и дружењеу граду као што је Чачак. Довољно велики да својом инфраструктуром пружи све што је младом човеку потребно, а истовремено довољно мали да је све приступачно и доступно. Концепт близине факултета, студентског дома и ресторана, који су опет надомак центра, су немерљиве предности којих тада нисам био свестан.

Имао сам срећу па сам одмах после завршеног факултета добио посао у струци на јавном конкурсу Савезног министарства за пољопривреду у Београду. Међу великим бројем кандидата тадашња комисија је између осталих изабрала мене, што је био јасан сигнал да је Агрономски факултет као академска институција цењен и поштован, ништа мање него други пољопривредни факултети из Београда, Новог Сада и Приштине.

Радио сам на пословима признавања и заштите сорти пољопривредног биља неколико година. Радио сам на доношењу више закона и подзаконских аката, између осталих Закона о признавању и заштити сорти пољопривредног биља, Закона о семену, Закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју, Закона о јаким алкохолним пићима и др.“