Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Стипендије су намењене студентима, дипломцима, научницима, предавачима из Србије, као и кандидатима који студирају/су студирали у Србији и који имају диплому неког универзитета из Србије.

1. ДААД стипендије за студенте - више информација: http://www.daad.rs/sr/26422/index.html

2. ДААД стипендије за дипломце – више информација видети на адреси: http://www.daad.rs/sr/26423/index.html

3. ДААД стипендије за постдокторанте, предаваче на универзитетима и научнике – више информација видети на:  http://www.daad.rs/sr/26424/index.html

Кандидати за скоро све програме (осим за Летње курсеве језика и Интензивне курсеве језика) конкуришу преко MOVE портала, преко линка www.funding-guide.de

Пријаве у папирној верзији се предају најкасније до 15. новембра 2014. на адресу Амбасада СР Немачке, Незнаног јунака 1а, 11040 Београд.

Изузеци: пријаве за Студијску стипендију за уметнике и архитекте предају папирну верзију своје пријаве централи ДААД-а у Бону (адреса унутар расписа за стипендију) и то архитекте најкасније до 01.11.2014. а уметници до 15.11.2014.

За све индивидуалне програме важи следеће правило: апликације кандидата који се у тренутку конкурисања налазе дуже од 15 месеци у Немачкој, неће се узети у разматрање.

Извор: http://www.daad.rs/sr/09874/index.html

Напомена 1:Одвојени су процеси пријаве за стипендију и на жељени универзитет у Немачкој. Уколико кандидат не добије потврду о пријему на универзитет до рока за пријаву докумената за ДААД стипендије, неопходно је да тај документ достави ДААД-у пре почетка коришћења стипендије. ДААД обезбеђује стипендију само уколико кандидат достави потврду немачког универзитета о пријему на студије.

Напомена 2: Кандидат мора задовољавати језичке захтеве програма и универзитета који ће у Немачкој похађати.

Напомена 3:Студијске програме за студије у Немачкој претражити путем сајта daad.de