Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Рок за пријаву: 31. март 2015. године

Програм стипендија Републике Турскекојифинансира турска Влада намењен је студентима из целог света који су заинтересовани за студије у Турској.

Доступне су стипендије за основне и постдипломске (мастер и докторске) студије.

Пријава за овај програм стипендија почиње 25. фебруара 2015. године.

Стипендије обухватају истовремено пријаву за стипендију и за универзитет. Пријављени кандидати ће бити распоређени на жељени универзитет и студијски програм, у складу са оним што наведу у онлајнпријавном формулару.

Већина програма реализује се на турском језику, али постоје бројни програми који наставу реализују на енглеском и француском језику. Кандидати који желе да студирају на овим језицима морају имати међународно признате сертификате како би доказали своје језичке вештине.

Сви стипендисти турске Владе ће, уколико не поседују међународнопризнати сертификат о познавању турског језика  на Ц1 нивоу, похађати и курс турског језика у трајању од годину дана.

Стипендија покрива месечну новчану накнаду, пуне трошкове школарине, смештај у студентском дому, трошкове пута (повратна авионска карта), трошкове здравственог осигурања и похађање курса турског језика.

 

Начин пријаве:

На страници trscholarships направити налог уношењем и-мејл адресе и лозинке, прочитати упутство за пријаву, улоговати се на систем и попунити апликациони формулар и аплоудовати потребна документа.

 

Више о програму видети на:

http://www.turkiyeburslari.gov.tr/index.php/en/haberler/720-2015-turkiye-burslari-basvurulari-basliyor