Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Mинистарство за науку и истраживања Републике Аустрије и Институт за Дунавску регију и Централну Европу другипут додељују Danubius Young Scientist Award, са жељом да  подстакну младе научнике и научнице да истраже питања и теме који су специфично везани за Дунавску регију.

Предвиђено је 14 награда за по једног младог научника/научницу из по једне земље чланице Европске стратегије за Дунавску регију: Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Чешке, Хрватске, Мађарске, Молдавије, Немачке, Румуније, Словачке, Србије и Украјине.

Награда износи 1.200,00 € по добитнику.

Кандидати за ову награду морају бити номиновани од стране своје матичне институције, а свака академска институција може номиновати највише 3 кандидатаса различитих факултета, института или истраживачких група.

Могу бити номиновани кандидати из свих области који су докторске студије завршили пре највише 5 година (након 15. децембра 2009.) и чији је научни рад значајан и изван националних граница.

Номинације у електронској форми, на енглеском језику, послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Рок за подношење номинација: 20. март 2015. године

Добитници награде ће битипрворангирани кандидати из сваке од земаља учесница Стратегије Европске уније за Дунавски регион, а церемонија додела награда одржаће се у октобру 2015. у оквиру научног скупа у организацији Заједничког истраживачког центра Европске комисије за подршку ЕУ стратегији Дунавског региона.

Више о програму и начину пријаве видети на:

http://www.drc-danube.org/2015/01/07/danubius-young-scientist-award-2015/

http://www.drc-danube.org/app/download/9868397194/Danubius+Young+Scientist+Award+Call+2015.pdf?t=1421241602