Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Open Society Fellowship је друшто за индивидуалце иновативног и неконвенционалног приступа фундаменталним изазовима отвореног друштва и не финансира упис у степеноване или нестепеноване студије на академским институцијама, укључујући и иистраживање дисертације. Области којима се фондација бави су: људска права, транспарентност власти, приступ у формирању, приступ правди, промоцију цивилног друштва и социјалне инклузије.

За пријем у Open Society Fellowship се могу јавити новинари, активисти, академци, и практичари у различитим областима, а теме њихових пројеката треба да покривају области од интереса ове организације. Кандидати који нису сигурни да ли је њихова тема уклапа у фокус подручја Фондације позвани су да доставе кратко писмо и CV, пре него што наставe са онлајн процесом пријаве.

Програм траје једну годину дана (али ће од стране програма бити разматране и пријаве за дуже или краће боравке).

Програмом је покривена стипендија, као и трошкови смештаја, авионске карте, трошкови визе, помоћ при истраживању, конференцијске таксе и здравствено осигурање.

Већина одабраних проведе део свог боравка у једној или више канцеларија Фондација Отвореног друштва у Њу Јорку, Вашингтону, Лондону, Бриселу или Будимпешти или у регионалним фондацијама.

Чланови са пуним временом ће примати стипендију од 80 000 до 100 000 еура, у зависности од радног искуствa, старости и тренутних прихода.

Неопходно познавање енглеског језика.

Рок за пријаву: 01. 08. 2015. године

Више о програму и начину пријаве видети на:

http://www.opensocietyfoundations.org/grants/open-society-fellowship

Извор:

http://scholarship-positions.com/open-society-fellowships-international-students-2013/2013/05/10/