Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈУ ЗА СТУДИЈСКИ БОРАВАК

 НА УНИВЕРЗИТЕТУ: Middlesex University London (УК)

 

У оквиру Ерасмус + програма студенти Универзитета у Крагујевцу могу се пријавити за студијски и истраживачки боравак - рок за пријаву: 23. јул 2015.

Драги студенти, уколико размишљате о мобилности и желели бисте да један део својих студија проведете у иностранству, сада је права прилика за то. Middlesex University London позива студенте Универзитета у Крагујевцу на размену, и то:

1.       Мобилност у трајању оддва семестра, односно 10 месеци (за студенте основних и/или интегрисаних академских студија) у академској 2015/16. години;

2.       Мобилност у трајању од 3 месеца (за студенте докторских академских студија) у академској 2015/16. години.

Потребна документа за пријаву:

  • Мотивационо писмо (1 до 2 стране)*
  • CV (обавезно навести контакт адресу и телефон)
  • Листа положених испита
  • Копије диплома (за студенте који се пријављују за размену на нивоу докторских студија)
  • Потврда/сертификат о познавању енглеског језика**
  • Предлог плана студија током мобилности (можете преузети овде) за студенте основних или интегрисаних академских студија

                                                                        ИЛИ

  • Предлог плана истраживања током мобилности (можете преузети овде) за студенте докторских студија.

 

Приказ студијских програма, као и предмета који су доступни на Универзитету MiddlesexUniversityLondon можете видети ОВДЕ.

Приказ истраживачких области и докторских студија које су доступне на Универзитету MiddlesexUniversityLondon можете видети ОВДЕи ОВДЕ.

* Мотивационо писмо: Важно је да у свом мотивационом писму обухватите следеће ставке: ваше академско постигнуће и успех, ваша мотивација и значај ове студијске размене за вас у погледу вашег даљег образовање и/или каријере.

 

**MiddlesexUniversityLondon захтева да кандидати за размену поседују одговарајуће сертификате и ниво знања енглеског језика. Комплетну листу сертификата који су признати од стране Middlesex Универзитета можете видети ОВДЕ

 

За овај програм размене могу се пријавити заинтересовани студенти основних и/или интегрисаних академских студија (студенти завршне године студија се не могу пријавити), као и студенти докторских студија на факултетима Универзитета у Крагујевцу.

 

Сва документа можете послати на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или их донети лично у Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Крагујевцу (Јована Цвијића бб, зграда Ректората -између Правног и Економског факултета, 2. спрат), радним данима од 08:00-16:00 часова.

РОК ЗА ПРИЈАВУ: 23. ЈУЛ 2015. ГОДИНЕ

 

Информације о стипендији и студијском боравку:

  • Месечна стипендија у износу од 850 евра (за покривање трошкова живота)
  • Рефундација путних трошкова (до износа од 530 евра)
  • Припремни програм (International Student Orientation programme)

 

Више о смештају на Middlesex Универзитету у Лондону погледајте овде.

 

Напомене:

1.)    Пријава и пратећа документа достављају се на енглеском (није потребан званичан превод судског тумача);

2.)    Уколико вам је потребна помоћ у припреми докумената, савете можете потражити на сајту ЦзРк-а у нашој секцији Мобилност, као и у Приручнику за мобилност студената.  Наравно, увек сте добродошли у Центар, ако имате питање, недоумицу или вам је потребан савет.