Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Презентације у оквиру 8. Сајма стипендија

четвртак, 13. октобар 2016. године

Сала Сената Ректората Универзитета у Крагујевцу

 

1. Презентација Фондација Темпус – Еразмус + канцеларија:Могућности за студенте и наставно и административно особље кроз програме Еразмус+, Еразмус Мундус и CEEPUS

(12:00 – 12:45)

Eразмус+је нови програм Европске комисије који има за циљ да подржи активности и пројекте у области образовања, младих и спорта за период од 2014. до 2020. године.

У оквиру кључне активности 1 могућа је размена студената, наставника и административног особља кроз пројекте мобилности. 

Еразмус Мундусје програм Европске уније у области образовања који је претходио Еразмус+ програму. Иако је формално завршен 2013. године, поједине мреже које су настале у оквиру тог програма још увек активно расписују конкурсе за студенте, наставно и административно особље и пружају могућности за студентске размене, целе мастер и докторске студије, као и могућности за мобилност запослених.

CEEPUSје средњоевропски програм за размену студената и наставног особља чије је седиште у Бечу, у Аустрији. Иако не припада програмима Европске уније и потпуно је независан од програма Еразмус+ и Еразмус Мундус, попут њих, омогућава размену студената и мобилност наставног особља.

Уколико желите да се информишете о актуелним могућностима у оквиру ових програма и уколико можда имате конкретних питања на неку од ових тема, придружите нам се на презентацији!

 

2.Презентација програма стипендија за студије и усавршавање у Немачкој- Заједничка презентација немачког програма стипендија (Фондација др Зоран Ђинђић) и стипендија Немачке службе за академску разменуDAAD

(13:00 – 14:00)

На презентацији ћете чути:

·         Информације о доступним ДААД програмима за студије у Немачкој

·         Више информација о условима студирања и истраживања у Немачкој

·         flajer2016Савете и препоруке како да пронађете одговарајући студијски програм

·         Више информација о могућностима стипендирања од стране ДААД-а и других немачких организација

·         Више информација о програму стипендија немачке привреде „Др Зоран Ђинђић“ за обављање праксе у најпознатијим немачким компанијама

·         Савете и препоруке за успешну пријаву


Уколико планирате мастер студије или усавршавање у Немачкој, уколико желите да сазнате више о могућностима за обављање праксе у некој од реномираних немачких компанија и уколико можда већ имате нека конкретна питања, придружите нам се на презентацији!

 

3. ProCredit  банка: Презентација ProCredit Entryпрограма, интензивног програма обуке намењеног кандидатима свих профила који желе да граде каријеру у банкарском сектору

(14:00 – 14:45)

ProCreditEntryпрограм је шестомесечни интензивни курс о теорији и пракси у области банкарства и финансија и као такав може бити почетаквашег професионалног ангажовања у банци. Намењен је студентима и дипломцима свих усмерења и образовних профила, са или без радног искуства. Уз то, овај програм је и изванредна прилика да развијете комуникацијскевештине и научите пуно о аналитичком размишљању и важним вештинама међуљудских односа.

Презентацију ће одржати представници ProCredit банке, службеници из сектора за људске ресурсе, од којих можете чути све о писању ЦВ-ја, мотивационог писма, интервјуу за програм који желите да похађате и најчешћим грешкама због којих можете бити елиминисани као кандидат за праксу/стипендију/обуку/посао.

Уколико вам све ово звучи интересантно, убележите термин и посетите презентацију ProCredit банке!