Čačak:
 
 
web mail       Serbian

University of Kragujevac
Faculty of Agronomy in Čačak

  • Slide-1-eng
  • Slide-2-eng
  • Slide-3-eng

 

Шта за вас представља проширена ЕУ? - Такмичење у писању о проширењу ЕУ

 

Европска комисија организује такмичење у писању под називом „Шта за вас представља проширена ЕУ?“, које је намењено младим људима из ЕУ, као и из земаља у процесу проширења. Победници такмичења ће као награду добити дводневну посету Бриселу и читач електронских књига.

У 2014. години се обележава 10-та годишњица највеће рунде ЕУ проширења током које је Унији приступило десет земаља. Данас су врата Европске уније отворена и нашој земљи. У том контексту, ово такмичење ће омогућити младим људима (узраста од 15 до 25 година) да изразе своје мишљење о следећим питањима:

  • Шта данашња Европска унија која се састоји од 28 земаља чланица, може научити из своје прошлост, да би обезбедила бољу будућност?

  • Шта за вас представља проширена Европска Унија?

Учесници се позивају да саставе чланак (од највише 700 речи) или три чланка за блог (700 речи укупно). Такмичење ће бити отворено до 11. маја 2014. године.

Национални жири ће изабрати по један рад из обе старосне групе (млади од 15 до 18 година и од 19 до 25 година) које ће потом оцењивати међународни жири. Главне награде ће бити додељене за најбољи рад у свакој категорији.

Рок за пријаву је 11. мај 2014. године (електронском доставом или регистрационим е –маилом).

Више информација о овом такмичењу и о начину учествовања,на адреси:

http://www.razvojkarijere.kg.ac.rs/article/konkursi/sta-za-vas-predstavlja-prosirena-eu--takmicenje-u-pisanju-o-prosirenju-eu.html