Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

ЛокацијаСви заинтересовани за обилазак и упознавање са људским и материјалним ресурсима, интелектуалним капиталом и корпоративном културом Агрономског факултета у Чачку: ДОБРОДОШЛИ!

Ученици, будући студенти са својим родитељима и пријатељима, клијенти, партнери, могу контактирати позивом (+381 32 303 403) или мејл поруком (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) техничког секретара у деканату Факултета и заказати посету, која ће бити организована у договореном термину.

Организација подразумева обилазак Факултета, амфитеатра, предаваоница, лабораторија, уз освежење у студентском кафеу. Разговори са студентима, сарадницима и наставницима, члановима Промо-тима Факултета пружају прилику да се потпуно упознате са свим специфичностима студирања, научноистраживачког рада, друштвеног живота у академској четврти и граду Чачку. Посета укључује и обилазак „академске четврти“, посебно Студентског дома и Студентског ресторана. За будуће студенте је од посебног интереса да приликом посете упознају студенте-менторе као и сараднике-туторе, који су одабрани за ту академску годину од стране Комисије да инспиришу и пружaју подршку „бруцошима“ којима ће преносити своје знање и вештине.

Агрономски факултет у Чачку налази се у мирном делу града, у улици Цара Душана број 34, недалеко од центра. У непосредној близини факултета налази се „академска четврт“: Факултет техничких наука, Институт за воћарство, Студентски дом и Студентски ресторан, као и Спортски центар „Младост“ са базенима, атлетском стазом и спортским теренима.

На Факултету се спроводе настава и истраживања у оквиру 16 лабораторија: Лабораторија за хемију, Лабораторија за биологију, Лабораторија за микробиологију, Лабораторија за земљиште, Лабораторија за хемију и прехрамбену технологију, Лабораторија за сензорску оцену хране, Лабораторија за течну хроматографију (HPLC), Лабораторија за контролу хемијско-технолошких процеса и одрживи развој, Лабораторија за праћење производње и контролу квалитета, Лабораторија за технолошке операције и биопроцесно инжењерство, Лабораторија за анатомију домаћих животиња и контролу квалитета млека, Лабораторија за биљну производњу, Лабораторија за генетику и оплемењивање, Лабораторија за семенарство, и Компјутерска лабораторија. Укупна површина лабораторија је 610,44 m2, са укупно 266 радних места.

Lab 01 Lab 02