Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

milevica_bojovic

 

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Телефон: 032 303 400

 

Лични подаци

Рођена 27. фебруара 1970. године у Чачку.

 

Образовање

Основну школу „Филип Филиповић“ и Гимназију – занимање преводилац сарадник (1989. године), обе као носилац дипломе «Вук Караџић», завршила је у Чачку.

Студије на Филолошком факултету у Београду завршила је 1993. године на студијској групи Енглески језик и књижевност прва у генерацији и стекла звање професора енглеског језика и књижевности.

Постдипломске академске студије – смер: Методика наставе страног језика завршила је 1993. године одбраном магистарске тезе „Теоријске основе стручног припремања и постдипломског усавршавања наставника страних језика“ и стекла академски назив магистар филолошких наука.

Докторску дисертацију под називом „Значај и развој комуникативне језичке способности студената у учењу енглеског језика као језика струке“ одбранила је 2. новембра 2013. године на Филолошком факултету у Београду и стекла научно звање доктор филолошких наука.

Енглески језик одлично говори, чита и пише. Немачки језик чита добро, пише и говори задовољавајуће. Португалски језик добро говори, чита и пише.

Радно и педагошко ангажовање

Предузеће „Precision“ (предузеће за израду школског прибора и рекламног материјала) у Чачку, у којој је запослена у периоду фебруар–септембар 1997. године као инокоресподент и спољнотрговински референт.

Агрономски факултет у Чачку Универзитета у Крагујевцу, од 1. октобра 1997. године до данас.

Агрономски факултет у Чачку, 1997-2003. године, предавач за предмет страни језик: Енглески језик;

Агрономски факултет у Чачку, 2003-2008. године, виши предавач за предмет страни језик: Енглески језик;

Агрономски факултет у Чачку, од 2008-2022. године наставник страног језика, Енглески језик.

Агрономски факултет у Чачку, од јуна 2022. године доцент, Енглески језик.

Члан је Удружења англиста Србије (УАС), Европског друштва за проучавање енглеског језика, англофоне књижевности и културе англофоних народа (European Society for the Study of English - ESSE) и International Literacy Association (ILA). Учествује у активностима мреже Teacher Education Policy in Europe (TEPE) network.

 

Научна делатност

Основна област научног и стручног рада др Милевице Бојовић је примењена лингвистика, методика наставе страног језика, психолингвистика, социолингвистика и образовање наставника.

Др Милевица Бојовић је, поред магистарске тезе и докторске дисертације, објавила научне радове у облику чланака у часописима, саопштења на научним скуповима, поглавља у монографским публикацијама. Учествовала је као коаутор у изради једног приручника, као коаутор поглавља у још једном приручнику за програме стручног усавршавања наставника, и као аутор два дидактичка материјала за програме стручног усавршавања наставника. Рецензент је стручних и научних радова у научним часописима и конференцијама. Активно се бави превођењем из области агрономије, биотехнологијe, електротехнике, машинства и педагошке психологије. Учествовала је у програмима размене наставника реализацијом наставничких мобилности у оквиру Erasmus+ програма.

Учествовала је у реализацији међународног пројекта – Tempus “Building capacity of Serbian agricultural education to link with society CaSA - 544072-TEMPUS-1-2013-1-RS-TEMPUS-SMHES (2013 – 4604 / 001 - 001), Универзитет у Крагујевцу, Агрономски факултет у Чачку (партнерска установа на пројекту), координатор пројекта Универзитет у Београду, Пољопривредни факултет (2013-2016).

 

Награде и признања

Добитник је награде Министарства за науку Републике Србије као млади научни радник 2002. године.

 

Публикације (List of Publications)