Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

  • Да ли ћемо добити ручак на уљу од тикве и ораха

      Истраживачки тим Агрономског факултета у Чачку и Института за воћарство учесници су пројекта „Потенцијал локалних генотипова тикве и ораха у центалној и западној Србији за добијање хладно пресованих уља”. Хладно пресована уља поседују високе нутритивне и тржишне вредности а различити генотипови (наследне основе) тикве и ораха, који се гаје на сеоским газдинствима најчешће као споредне биљне...
  • Посета ученика Прехрамбено-хемијске школе из Ниша

      "Узајамно разумевање и поштовање, јасна заједничка визија о неопходности саборовања и озбиљности у образовању оних који долазе, омогућили су нам да пут од идеје да будемо наставна база ученицима средње Прехрамбено-хемијске школе из Ниша до релизације буде веома кратак. Сигурни смо након првог дана практичне наставе да ће сарадња бити на дуге стазе. Мото Школе "Не за школу већ за живот учимо - lat...
  • Светски дан науке на Универзитету у Крагујевцу

      На Универзитету у Крагујевцу *Светски дан науке – 10. новембар*  обележен је програмом у коме су учествовали најеминентнији научници Универзитета у Крагујевцу, као и млади истраживачи, руководиоци најбољих пројеката на конкурсу за младе научнике и уметнике за школску 2021/22. годину. Присутне је поздравио ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић. Истакао је да су научне,...
  • Промоција доктора наука на Универзитету у Крагујевцу

      Агрономски факултет у Чачку поноси се својим научним подмлатком, истраживачима и сарадницима који одбраном својих докторских дисертација постају наставници и унапређују наставу и научну продукцију наше високошколске Установе. др Весни Ђуровић и др Весни Миловановић желимо континуиране узлазне линије у свим сегментима њихових живота и академских каријера. Детаљи о свечаној промоцији доктора наука,...
  • Одржана трећа Скупштина Алумни клуба 25.05.2022. године

      Захваљујемо се свим колегама на одвојеном времену и љубави коју зраче. Упознати првог дипломираног инжењера пољопривреде након оснивања Факултета, као и чути биографије сваког од учесника, било је врло инспиративно. Vivere militare est! Презентација >>>> Фотографије >>>>  
  • Формирање лабораторије за сензорску оцену пољопривредних и прехрамбених производа

      Вишегодишња сарадња истраживача и Пољопривредног факултета Универзитета у Београду крунисана је другог јунског дана, лета Господњег 2022. Донета је одлука да се формира Лабораторија за сензорску оцену пољопривредних и прехрамбених производа на Агрономском факултету у Чачку, уз обезбеђено софтверско повезивање и организовање рационалних и ефикасних заједничких панела оцењивача за сензорску анализу...
  • Поносни на вицешампионе Агрономијаде 2022.

      Чета мала, али одабрана. Двадесет четири студента основних академских студија Агрономског факултета у Чачку заузели су друго место у генералном пласману на Агрономијади 2022., одржаној од 21. маја до 25. маја у Будви. Такмичења у знању: научни радови и квизови из Ратарства и повртарства, Воћарства и виноградарства, Сточарства и Агроекономије. Спортска надметања: женска и мушка одбојка, кошарка, фудбал и...
  • Посета предузећу BMN MALINAS доо из Пожеге и Drenovac доо из Ариља

      Студенти III године, смера Прехрамбена технологија, заједно са професором Миланом Николићем су 27. мајa 2022. посетили предузећа “BMN MALINAS”доо из Пожеге и “Drenovac” доо из Ариља. Основна делатност ових предузећа је откуп, замрзавање и предада воћа (малина, купина, шљива, јагода и друге воћне врсте). Предузеће “Drenovac” користи технологију сушења воћа –лиофилизацију. Најчешће се лиофилизују: малина,...

 

 

Acta Agriculturae Serbica

Vol. XVIII, No 35, 2013.

UDC, ID National Library of Serbia - Acta Agriculture Serbica 2013 >>>>

 

35-1 Study of N-phenyl-phthalamic Acid Effects on Fruit Setting and Fruit Quality of Sweet, Sour and Duke Cherries

Khadivi – Khub Abdollah, Nosrati Zia

Pages 3-9

Full text

 

35-2 Effect of addition of NPN substances and inoculants on fermentation process and nutritive value of corn silage

Dinić Bora, Terzić Dragan, Blagojević Milomir, Marković Jordan, Lugić Zoran, Stanisavljević Rade, Vukić-Vranješ Marina

Pages 11-21

Full text

 

35-3 Allelopathy - element of an overall strategy for weed control

Marinov-Serafimov Plamen, Dimitrova Tsvetanka, Golubinova Irena

Pages 23-37

Full text

 

35-4 Impact of varieties and production methods on yield and content of vitamin C in winter lettuce produced in the greenhouse

Govedarica-Lučić Aleksandra, Perković Goran

Pages 39-47

Full text

 

35-5 Trait associations in onion grown under organic and mineral fertilization

Brdar-Jokanović Milka, Zorić Miroslav, Ugrinović Milan, Zdravković Jasmina, Zdravković Milan

Pages 49-57

Full text

 

35-6 Weed Control in Young Sour Cherry Plantations

Rankova Zarya, Tityanov Miroslav

Pages 59-67

Full text

 

35-7 Some Physical Characteristics Of Tobacco Raw Material Type Virginia Grown In Republic Of Srpska Production Area

Kalamanda Obrenija, Pelivanovska Valentina

Pages 69-86

Full text

 

35-8 Investigation of the relationship between physiological traits and protein markers in soybean cultivars (Glysin max L.)

Sofalian Omid, Miandoab Pooran Bandarian

Pages 87-97

Full text