Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Поштовани,

Универзитет у Крагујевцу, након успешне реализације кратког програма студија Тестирање софтвера, почиње са реализацијом Кратког програма студија Филм, култура и аудиовизуелно стваралаштво.

У периоду од 21. до 31. марта биће отворен конкурс за упис полазника на кратки програм студија Филм, култура и аудиовизуелно стваралаштво (ФАСК), за стицање сертификата о завршеном кратком програму студија и 60 ЕСПБ.
Максималан број полазника је 40.

У оквиру овог кратког програма, полазници ће научити основе појмове о филмској и медијској технологији, економији и културној политици. Настава се темељи на тренутним савременим индустријским стандардима како би се задовољили захтеви професионалне праксе.  Кратки програм студија ФАСК предвиђа стручну праксу која ће реализовати у компанијама са којима Универзитет има потписан уговор у трајању од 90 часова.

Право уписа на КП имају лица са стеченим средњим образовањем, студенти и лица са стеченим високим образовањем.

Од полазника се очекује познавање основа из области филма, културе и аудиовизуелног стваралаштва.

Програм пружа предуслове за професионалну примену посебно у следећим подручјима и позицијама:

  • Стручно особље у кинематографским, аудиовизуалним и филмским  установама – кинотека, архиви, дистрибуција, културни догађаји (фестивали),
  • Стручно и креативно особље у медијима, културним, меморијалним и образовним установама, јавној и државној управи – телевизије, сајмови, секретаријати за културу, средње школе,
  • Публицисти и критичари из подручја филмског и културног новинарства, односа с јавношћу – портали, радио, ТВ, штампани медији итд.
  • Културни менаџмент: руководиоци биоскопа, водитељи културних и образовних институција, филмских фестивала итд.
Више информација доступно је на сајту Универзитета.