Чачак:
 
 
web mail       Engleski

Универзитет у Крагујевцу
Агрономски факултет у Чачку
основан 1978. године

 

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је Програм Уједињених нација за развој (UNDP) расписао отворени, вишегодишњи Јавни позив за иновативна решења за зелену транзицију српске привреде, за подношење пројектних идеја (Concept Note) за иновативна решења којима се доприноси зеленој трансформацији у једној од пет области Зелене агенде:
1.         Одговори на климатске промене, декарбонизација, енергетска ефикасност и смањење индустријских емисија;
2.         Циркуларна економија за ресурну ефикасност и индустријску симбиозу;
3.         Смањење загађења са акцентом на квалитет ваздуха;
4.         Заштита и инвестирање у биодиверзитет и екосистеме;
5.         Одрживи прехрамбени системи за рурални развој.

Јавни позив је објављен у оквиру пројекта ,,ЕУ за Зелену агенду у Србији''.

На јавни позив могу да се пријаве: јавна и приватна предузећа, истраживачке институције, организације цивилног друштва, локалне самоуправе, управљачи заштићених подручја као и удружења пољопривредника и задруге, појединачно или удружено, у конзорцијуму. Најбоље пристигле пројектне идеје добиће техничку подршку за даљи развој својих идеја у предлоге пројеката, а за неке од њих биће обезбеђено менторство током акцелерације, а за најуспешније међу њима и суфинансирање. Вишегодишњи отворени јавни позив ће бити отворен до краја 2026. године (или расположивости средстава), а пристигле пријаве ће се оцењивати и бирати у неколико циклуса.

Рок за подношење пројектних идеја у оквиру првог циклуса је 09. април 2023. године до 17:00 часова (рок ће бити продужен у односу на тренутно објављен позив). Текст јавног позива за Смерницама за конкурисање може се преузети на следећем линку: ЕУ за Зелену агенду у Србији (euzatebe.rs) https://zelena-agenda.euzatebe.rs/rs/konkursi

За све заинтересоване кандидате биће организован Инфо дан 24. марта (у хибридном облику), као и 19. априла (за други циклус пријава). За учешће на Инфо дану 24.03. можете се пријавити путем следећег линка: https://forms.office.com/e/8GC9i5MzTK

Молимо Вас да информацију о јавном позиву проследите свим потенцијално заинтересованим партнерима.

За све информације, можете да контактирате тим УНДП-а који спроводи пројекат "ЕУ за Зелену агенду у Србији" путем и-мејла: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  или путем телефона: 063 1018 079.